Toepassingen van kunstgras

Home > Kunstgras kopen > Toepassingen van kunstgras

Toepassing Kunstgras

Momenteel wordt modern kunstgras vaker in zowel binnen- als in buitenruimten toegepast. Als groenvoorziening, belastbare vloerbedekking of wandbekleding kan kunstgras op diverse manieren worden ingezet.

Overtuigende eigenschappen

De toenemende populariteit van kunstgras is te danken aan deze drie belangrijke kenmerken:

  • Kunstgras is verrassend slijtvast en op dit punt duidelijk superieur in vergelijking met een natuurlijke grasmat.
  • De plaatsen met modern premium-kunstgras zien er in elk seizoen natuurlijk en verzorgd uit. Het kunstgras kan nauwelijks worden onderscheiden van echte grasvelden.
  • Het lage niveau aan onderhoud voor kunstgras bespaart tijd en geld.

Toekomst van het Kunstgras

De gebruiksmogelijkheden van kunstgras zijn nog niet ten volle benut. Wij zijn ervan overtuigd dat de algemene acceptatie en tendens van kunstgras verder zal toenemen. Met kunstgras kunnen mooie alternatieven voor echt gras in particuliere tuinen en commerciële groengebieden gecreëerd worden. Kunstgras kan worden gelegd op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor regen en zonneschijn. In de toekomst kunnen kleine groene oasen ontstaan, waar echte gazons nooit geplaatst hadden kunnen worden: voor meer woonkwaliteit, maar ook voor betere leer- en arbeidsomstandigheden.

Kijk naar onze gerealiseerde projecten en laat je inspireren door de voorbeelden of bezoek onze showtuin in Haelen.

Ontwikkeling

Kunstgras heeft zijn succes aan de sport te danken. In het begin van de jaren zestig werd een alternatief gezocht voor echte gazons. Baseballclubs waren niet in staat om zo intens te trainen op echt gras als dat voor succes nodig was. Onderzoekers aan de Universiteit van Noord-Carolina in Amerika ontwikkelden een geschikte productietechnologie voor kunstgras. In de loop der tijd werd de gazonvervanging ook in andere sporten ingezet zoals bij voetbal, tennis, hockey, rugby en golf.

In de afgelopen jaren hebben tuin- en landschapsontwerpers het robuuste kunstgras als alternatief voor zakelijke en privétoepassingen ontdekt.

Top Kunstgras Top Kunstgras