Contact

Top Kunstgras

Bellen

+31 475 635 840

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00

Top Kunstgras

Mailen

info@topkunstgras.nl

24/7 bereikbaar

Top Kunstgras

WhatsAppen

Stuur ons een bericht!

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00

Neem contact met ons op

Persoonlijk advies staat bij ons op nummer 1. En daarbij komt ook de kwaliteit die wij leveren. Top Kunstgras is voor ieder een slimme keuze.

Onze showtuin

Ma 8:30 – 17:00 uur

Di 8:30 – 17:00 uur

Wo 8:30 – 17:00 uur

Do 8:30 – 17:00 uur

Vr 8:30 – 17:00 uur

Za 9:30 – 14:00 uur

Zo Gesloten

Meest gestelde vragen

Categorieën

Advies, Offerte, Bestelling, Betaling, Levering

Prijzen

Voordelen kunstgras

Kwaliteit kunstgras

Kunstgras leggen

Onderhoud kunstgras

Algemeen over kunstgras

Wie geeft me bij Top Kunstgras advies over kunstgras?

Op aanvraag bezoekt onze kunstgras specialist u thuis. Hij zal het kunstgras oppervlak nauwkeurig inmeten en u adviseren over de keuze van het geschikte kunstgras soort. Op basis van de gemeten afmetingen ontvangt u dan spoedig een gedetailleerd aanbod over het kunstgras en het benodigde installatie werk. Maak nu een afspraak met één van onze specialisten!

Kan ik toebehoorartikelen voor het leggen van kunstgras bij Top Kunstgras kopen?

U kunt de benodigdheden voor het leggen zoals kunstgraslijm, grondankers, kunstgras tape en stabilisatie doek direct bij ons afhalen in Haelen bij het hoofdkantoor van het bedrijf. Wij verkopen de lijm in een handige kit koker of een emmer. De kunstgras tape, kunt u per meter kopen. Klik hier voor het bestelformulier.

Hoe kan ik kunstgras bestellen?

Heeft u een kunstgrassoort en de benodigde accessoires voor het leggen van kunstgras kunnen kiezen en wilt u een bestelling plaatsen? Gelieve te bestellen per e-mail. Wij zullen u onmiddellijk contacteren en de leveringsdetails bespreken. Onze kunstgras-specialisten komen altijd de oppervlakte waar het kunstgras komt te liggen inmeten. Op die manier ontstaan er geen problemen met foute afmetingen en een te kort aan kunstgras.

Hoe kan ik een offerte voor kunstgras aanvragen?

Weet u de exacte afmetingen van het kunstgrasvlak? Dan kunt u hier direct een offerte-aanvraag plaatsen. U kunt echter ook de prijscalculator gebruiken om de kosten van het kunstgras en accessoires te berekenen. In ieder geval meet onze specialist het toekomstige kunstgrasvlakte op uw locatie in wanneer we de onderbouw voor u uitvoeren en het kunstgras leggen. Op basis van de door ons gemeten gegevens berekenen we dan ons concrete aanbod voor u.

Hoe betaal ik mijn kunstgras bestelling?

Bestelt u via de webshop? Dan kunt u online veilig uw kunstgras en eventuele accessoires afrekenen.

Vraagt u een offerte aan? Dan zal betaling plaatsvinden bij levering van het kunstgras en de accessoires, als we het bij u moeten installeren dan vind de betaling plaats nadat we het opgeleverd hebben. Dit kan contant of per pin, (per pin heeft onze voorkeur in verband met de veiligheid van u en onze medewerkers). U kunt uw bestelling in het hoofdkantoor in Haelen afhalen en direct betalen. U kunt de rekening contant betalen, met bankpas of Mastercard.

Waar kan ik kunstgras bezichtigen?

Bezoek onze showroom in Haelen, op de Windmolenbosweg 7. In onze expositietuin kunt u verschillende voorbeelden bekijken en geïnspireerd worden door de getoonde ideeën.

Met welke levertijd moet ik rekening houden?

De levertijd op ons kunstgras is meestal 2 tot 5 dagen. In dringende gevallen en na afspraak kan de bestelling in Haelen de volgende dag worden opgehaald. Voor het leggen maken we een afspraak met u. U zult aanwezig moeten zijn bij het leggen van het kunstgras.

Hoeveel kost gebruikt kunstgras?

Wij verkopen geen gebruikt kunstgras. En er zijn redenen hiervoor: wij garanderen kwaliteit voor ons kunstgras en voor het leggen. Dit is niet mogelijk bij gebruikt kunstgras.

Hoeveel kost het verwijderen van oud gras en grond?

Top Kunstgras berekend voor dit werk  een standaard prijs van € 8,95 per m². Lees hier meer over onze servicepakket voor kunstgras.

Wat zijn de kosten van de onderbouw van kunstgras?

Top Kunstgras creëert de onderbouw voor € 8,45 per m². Lees hier meer over onze dienstverlening voor kunstgras.

Wat zijn de kosten van het leggen van het kunstgras?

Top Kunstgras biedt het legwerk voor € 7,50 per m² + € 5,00 materialen per m² aan. Lees hier meer over onze diensten voor kunstgras.

Hoeveel kost kunstgras?

Hoogwaardig kunstgras is niet goedkoop. Alle kunstgrassoorten uit ons assortiment worden in Nederland gemaakt. Wij verkopen en verwerken uitsluitend de beste kwaliteit van kunstgras, geselecteerd door ons volgens strenge criteria. Bij het kiezen van een product gebruiken we onze ervaring, die we jarenlang verzameld hebben in deze sector. Als u kiest voor een product van Top Kunstgras, ontvangt u gegarandeerd kunstgras van de allerhoogste kwaliteit.

De kunstgrassoort LONDON is ons goedkoopste kunstgras en kost € 14,95 / m². De kunstgrassoort BERMUDA is ons product met de hoogste vezels en waar het meeste materiaal in zit en kost € 39,95 / m². Een overzicht van alle soorten en prijzen vindt u in de categorie producten.

Waarom kunstgras gebruiken?

Het lage onderhoud en de weerstand tegen intensief gebruik zijn de belangrijkste redenen waarom onze talrijke klanten ons kunstgras hebben gekocht. Lees hier meer over de voordelen van kunstgras.

Wat is beter kunstgras of echt gazon?

Deze vraag kan niet met ja of nee worden beantwoord. Degenen die kunstgras kiezen, doen dit vaak om redenen van tijdbesparing voor onderhoud. Bovendien overtuigen onze klanten de grote uitstraling en de veerkracht.

Is kunstgras in verschillende kleuren verkrijgbaar?

Wij kunnen ook kunstgras in andere kleuren aanbieden. Neem hiervoor contact met ons op. of bekijk een deel van ons aanbod hier.

Welk kunstgras is het beste?

Deze vraag wordt door elke kunstgras specialist anders beantwoord. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten kunstgras, die optimaal zijn aangepast aan de uitendelijke doeleinden. En natuurlijk speelt uw smaak een cruciale rol. Heeft u liever een kunstgras soort met relatief lange grassprietjes of korte grassprietjes? Kijk eens naar ons assortiment.

Hoe voelt hoogwaardig kunstgras zich aan?

Hoogwaardig kunstgras voelt heerlijk zacht aan en is nog steeds elastisch. Door de C-vormige vorm van de grasvezel richten zich de elastische grassprietjes snel weer op.

Wat is kunstgras van de nieuwste generatie?

Het leggen van kunstgras in privé-tuinen, op terrassen en speeltuinen wordt steeds meer geaccepteerd door de consument. Dit heeft geleid tot een enorme stijging en spreekt men wel eens van een kunstgras hype. Als gevolg daarvan is de industrie zeer actief en ontwikkelt voortdurend nieuwe garenvormen en tuftingtechnieken met één doel: een misleidende echte replica van natuurlijk gras en hoge duurzaamheid. De dubbele C-vorm van de grassprietjes is de nieuwste vezelvorm, die voldoet aan hoge visuele eisen.

Waar legt Top Kunstgras kunstgras aan?

Ons kunstgrasbedrijf is actief in heel de Benelux en Duitsland. De acceptatie en vraag naar hoogwaardig kunstgras groeit voortdurend. Vraag ons vrijblijvend over de mogelijkheden.

Waarom granulaat op kunstgras?

Wij gebruiken geen rubber granulaat op ons kunstgras, dit is veelal toegepast op voetbalvelden voor blessures te voorkomen. Heden ten dagen is dit niet meer nodig op sportvelden, echter word het nog weleens gedaan, dit heeft alleen nog te maken met een kosten plaatje. Al ons kunstgras is non-infil dit houd in dat dit niet bezand hoeft te worden. Echter is het niet geheel onverstandig om het kunstgras toch te bezanden met kwarts zand 5 kg per vierkante meter is meer dan voldoende. Dit zorgt ervoor dat de kunstgras mat mooi en stabiel blijft liggen, het voorkomt krimp en de mat zal koeler blijven.

Wat komt onder het kunstgras te liggen?

De onderbouw bestaat uit een minimaal 5 cm dikke, zeer goed gecomprimeerde en rechte beton-granulaat laag. Voor de compensatie van de druk wordt deze laag bedekt met een stabiliserende gronddoek.

Welk zand is geschikt voor kunstgras?

In ieder geval moet breek zand worden gebruikt voor de onderbouw, echter gebruiken wij altijd beton granulaat, dit omdat dit vele malen steviger is en voor een beeld te vormen we maken gemiddeld 12 tuinen per week en nog nooit een klacht gehad over de onderbouw, voor het in borstelen op het kunstgras vlak word gebruik gemaakt van kwarts zand.

Welke bodem is niet geschikt voor kunstgras?

Deze vraag kan snel beantwoord worden: Zware, natte grond met een ondoordringbare kleilaag zijn niet geschikt voor het creëren van een kunstgrasoppervlak. Natuurlijk kunnen we ook speciale afwateringsmaatregelen uitvoeren om deze grond voor kunstgras geschikt te maken. Vraag hier een informatiegesprek met onze kunstgrasspecialist aan.

Hoe wordt kunstgras vastgemaakt?

Kunstgras wordt aan de buitenoppervlakken bevestigd met speciale kunstgrasankers.

De randen tussen twee kunstgrasbanen worden aan elkaar gelijmd met een speciaal ontwikkelde dubbelzijdige kunstgrastape.

Wie legt het kunstgras?

De installatie service bij Top Kunstgras wordt uitsluitend geleverd door onze eigen kunstgrasspecialisten. Het ervaren team kent alle ins en outs! Exact egaliseerde en gelijkmatige kunstgrasvlakken zijn het gevolg van veel ervaring en routine. Hier vindt u een overzicht van onze diensten en prijzen.

Hoe wordt kunstgras op het balkon aangelegd?

Het leggen van kunstgras op balkon- en terrasvloeren is een beetje verglijkbaar met vloerbedekking. De bestaande grond wordt gereinigd, eventueel ontvet en glad gemaakt. Aansluitend wordt bodemdoek (een stevig textielmateriaal) geplaatst. Het kunstgras wordt op maat gesneden en aan de randen met het bodemdoek gelijmd. kunstgrasmat worden aangehouden, in tegenstelling tot vloerbedekkingen worden drainagekanalen opengelaten zodat het regenwater snel kan afvoeren. Als het balkon klein is en beschermd tegen de wind ligt, is het invegen met zand niet nodig.

Waarom wordt zand op het kunstgras verdeeld?

Het gewicht van het zand houdt het kunstgras op zijn plaats en voorkomt dat het verschuift. Dit zand wordt perfect gelijkmatig ingeborstelt, zinkt naar de kunstgrasbodem en is niet meer zichtbaar. Schoenen en kleding worden niet vies tijdens het lopen of spelen.

Waarvoor is het gronddoek nodig?

Het bedekken van de onderbouw met een grond doek voorkomt onkruid. Onkruidzaden hebben geen groeibasis en kunnen zich niet ontwikkelen. Het bodemdoek dient ook ter compensatie van zware druk, zoals die veroorzaakt wordt door het lopen en spelen. Hiermee stabiliseert het doek de bodem.

Heeft kunstgras onderhoud nodig?

Met een groene vlakte van kunstgras kunt u het periodiek vereist onderhoud voor uw tuin aanzienlijk minimaliseren. In vergelijking met het traditionele natuurgras valt het regelmatig maaien, bemesten en gieten weg. Onze robuuste, moderne premium-kunstgrasrassen eisen bijzonder weinig onderhoud. Op welke manier u de authentieke uitstraling van het kunstgras met een minimale inspanning behoudt, kunt u onder de volgende aanbevelingen lezen. Voor verdere vragen kunt u met onze kunstgrasspecialisten telefoneren of een e-mail sturen. Ook voor het uitbesteden van kunstgrasonderhoud of van een kunstgrasvlakte kunt u contact met ons opnemen.

Wat moet overwogen worden met kunstgras?

Kunstgras is gemakkelijk te reinigen, robuust en UV-bestendig. Niettemin zijn er enkele gebruiksvoorwaarden die u zou moeten volgen.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

De levensduur hangt sterk af van de intensiteit van het gebruik. Bij normaal gebruik kunt u minimaal 15 jaar genieten van uw kunstgras. Wij bieden een 10 jaar garantie op kleurechtheid.

Hoe wordt kunstgras schoongemaakt?

Kunstgras is gemakkelijk te reinigen. Grove en droge vuildeeltjes kunnen uitgeveegd worden. Klevend vuil kan met een beetje water worden verwijderd. Lees alstublieft onze onderhoudsinstructies voor kunstgras.

Hoe snel droogt kunstgras?

De droogtijd hangt af van temperatuur en zon intensiteit. In het algemeen kan men zeggen dat kunstgras twee keer zo snel droogt als echt gras.

Hoe wordt kunstgras gemaakt?

Kunstgras wordt geproduceerd op machines met de zogenoemde tufting. Men kan de productietechnologie iets vergelijken met de productie van tapijt. De term kunstgrastapijt staat in verband met de vergelijkbare productietechnologie. Lees hier meer over de productnamen kunstgrastapijt en kunstgras.

Hoe wordt kunstgras afgevoerd?

Kunstgras is gemaakt van kunststof en wordt terug genomen door recyclingbedrijven. Wij nemen gebruikt kunstgras van particuliere huishoudens tegen een vergoeding over. Tip: Vraag paardenfokkers in de omgeving. Gebruikt kunstgras wordt ingezet als onderlaag in open stallen. De paarden houden van rust op het zachte kunstgras.