Kunstgras onderhouden

Home > Kunstgras kopen > Kunstgras onderhouden

Kunstgras onderhoud

Met een groene vlakte van kunstgras kunt u het periodiek vereist onderhoud voor uw tuin aanzienlijk minimaliseren. In vergelijking met het traditionele natuurgras valt het regelmatig maaien, bemesten en gieten weg. Onze robuuste, moderne premium-kunstgrasrassen eisen bijzonder weinig onderhoud. Op welke manier u de authentieke uitstraling van het kunstgras met een minimale inspanning behoudt, kunt u onder de volgende aanbevelingen lezen. Voor verdere vragen kunt u met onze kunstgrasspecialisten telefoneren of een e-mail sturen. Ook voor het uitbesteden van kunstgrasonderhoud of van een kunstgrasvlakte kunt u contact met ons opnemen.

7 VERZORGINGSTIPS VOOR KUNSTGRAS ONDERHOUD MET MINIMALE TIJDSINSPANNING

 1. Kunstgras indien nodig met zeep schoon maken
 2. Papier en plastic verzamelen
 3. Bladeren afharken of met een bladblazer verwijderen, takken verzamelen
 4. Verwijder etensresten en spoel grasvezel met water af
 5. Onkruid verwijderen (onkruid kan niet of slecht groeien)
 6. Uitwerpselen van (huis)dieren verwijderen en plekken met water afspoelen
 7. Met een harde bezem de grasvezels opborstelen

VOORBEREIDING OP HET WINTERSEIZOEN

Vóór het begin van de winter raden wij u aan om zeker bovenstaande verzorgingstips uit te voeren. Met deze zeven onderhoudswerkzaamheden bereidt u het kunstgras optimaal voor op het koude en natte seizoen. Kneuzingen, veroorzaakt door tuinmeubelen of plantenbakken, dient u met een bezem of bladhark te verwijderen. Droge herfstdagen zijn een geschikt moment voor de reparatie van het kunstgras. U kunt een beschadigd stuk kunstgras – bijvoorbeeld door gloeiende houtskool, oplosmiddelen of verf – gemakkelijk vervangen door er een nieuw stuk kunstgazon te plaatsen.

5 BELANGRIJKE GEBRUIKSAANWIJZINGEN VOOR KUNSTGRAS ONDERHOUD

 • Verwijder gemakkelijk kauwgom door het te verharden met ijsblokjes.
 • Chemicaliën zoals motorolie, benzine, bleekmiddel en verf mogen niet in contact komen met uw kunstgras. De chemische stoffen kunnen verkleuring en een verhoogde kans op slijtage veroorzaken.
 • Een kunstgrastapijt is net als iedere andere vloerbekleding niet bestendig tegen brandende voorwerpen, zoals sigaretten en houtskool. Wij raden een voorzichtige aanpak en oplettendheid bij het grillen aan.
 • Zet een kunstgrasvlakte niet onder water. Het is bijvoorbeeld niet raadzaam om een kinderbad direct en in een keer op de kunstgrasmat leeg te maken.
 • Loop niet op kunstgras tijdens extreme kou, ijs en sneeuw!

Houd rekening met onze 7 onderhoudstips en voer deze indien nodig mogelijkheid snel uit. Laat verontreinigingen niet al te lang op het kunstgazon liggen.

Wij verlenen bij juist onderhoud, het naleven van de gebruiksvoorwaarden en een normaal gebruik 15 jaar garantie op ons gehele assortiment van kunstgras.

Vragen over het kunstgras onderhoud? Neem direct contact op.

Top KunstgrasTop Kunstgras