Ondergrond van kunstgras

Home > Kunstgras kopen > Ondergrond van kunstgras

Ondergrond van Kunstgras

De aanleg van een kunstgrasvlakte begint met een solide fundament. Daarmee bedoelen onze kunstgras specialisten dat de onderbouw bestaat uit beton granulaat.

Want net zoals een fundament moet de ondergrond de belasting door het lopen, staan en spelen kunnen weerstaan maar ook het gewicht van tuinmeubilair, kinderbad en plantenbakken dragen.

Lelijke ongelijkheden in een kunstgrasvlak kunnen vaak worden toegeschreven aan een lage stabiliteit van de onderbouw.

Waarom beton granulaat voor de ondergrond?

Beton granulaat is stabiel materiaal dat zich uitstekend verdicht en je goed vlak kunt maken. Hierbij is de juiste mengverhouding zeer belangrijk. Ondanks het verdichten moet de kunstgrasondergrond waterdoorlatend zijn, zodat sterke regenval snel kan wegsijpelen en niet onder de kunstgrasmat blijft staan.

Belangrijk voor de ondergrond

Heel belangrijk voor de ondergrond is dat er voldoende word afgegraven; op zand grond is vaak een paar cm al voldoende, op leem grond moet vaker het dubbele uitgegraven worden.

Top Kunstgras Top Kunstgras

ondergrond verdichten

Top Kunstgras Top Kunstgras

kunstgras-granulaat egaliseren

Geovlies en stabilisatiedoek

Wist u dat men hetzelfde product onder deze begrippen bedoelt? Het woord stabilisatiedoek beschrijft het best het beoogde gebruik op kunstgras. Door het rennen en spelen, maar ook door tuinmeubelen en peuterbadjes wordt het gazon soms zwaar belast. Het stabilisatiedoek compenseert de drukbelastingen en beschermt de onderbouw. Het zorgt ook voor een gelijkmatige afvoer van regenwater en voorkomt het uitspoelen van de ondergrond.
We gebruiken zeer hoogwaardig geovlies, dat zich heeft bewezen in de bouw en in de landbouw. Over het algemeen raden we aan om een laag stabilisatiedoek onder kunstgras te leggen. Dat is extra werk en verhoogt de kosten maar het loont zeker, omdat uw kunstgrasoppervlakte stabieler en duurzamer wordt.

Een onderbouw van Top Kunstgras?

U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Ook niet over de afvoer van het oude gras of de grond.

Want Top Kunstgras biedt u het complete servicepakket aan. Voor het leggen van het kunstgras creëren wij de perfecte ondergrond. Wij verwijderen de oude graszoden en een laag grond. Aansluitend worden de onderbouwmaterialen aangebracht, verdeeld, geëgaliseerd en verdicht.

Er zij op gewezen dat de kwaliteit van de onderbouw de gladde uitstraling en de lange levensduur van het kunstgrasoppervlak bepaalt. We garanderen een perfect genivelleerde kunstgrasvlakte, als wij de onderbouw zelf uitgevoerd hebben.