Home > Blogs > Waar moet je op letten bij het kiezen van kunstgras?

Waar moet je op letten bij het kiezen van kunstgras?

Als je ervoor kiest om kunstgras te laten leggen in je tuin, dan wil je natuurlijk wel zeker zijn van de beste kwaliteit en het mooiste resultaat. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van kunstgras? In deze blog geven we je de belangrijkste tips voor het maken van de beste keuze.

Kies voor de juiste poolhoogte

De poolhoogte van kunstgras kan variëren van enkele millimeters tot wel meer dan vijf centimeter. Hoe hoger de pool, hoe zachter en voller het kunstgras oogt. Maar let op: een te hoge poolhoogte kan ook zorgen voor een minder natuurlijk ogend resultaat.

Kies voor de juiste poolstructuur

Kunstgras kan verschillende soorten poolstructuren hebben, zoals een gekrulde of platte pool. Een gekrulde pool geeft het gras een meer natuurlijke uitstraling, terwijl een platte pool zorgt voor een strakker resultaat.

Let op de dichtheid

De dichtheid van kunstgras bepaalt hoe vol het gras eruitziet. Hoe meer vezels er per vierkante meter zijn, hoe voller het kunstgras oogt. Let er wel op dat een te hoge dichtheid kan zorgen voor een minder natuurlijk ogend resultaat.

Let op de kwaliteit van de vezels

De kwaliteit van de vezels bepaalt mede de levensduur van het kunstgras. Hoe beter de kwaliteit van de vezels, hoe langer het kunstgras mooi blijft. Kies dus voor vezels van goede kwaliteit, zoals polyethyleen of polyamide.

Kies voor een goede backing

Een goede backing zorgt voor een stevige en stabiele ondergrond voor het kunstgras. Let erop dat de backing waterdoorlatend is en dat het materiaal voldoende stevigheid biedt.

Let op de UV-bestendigheid

Kunstgras dat niet goed bestand is tegen UV-straling kan verkleuren en zijn mooie kleur verliezen. Kies daarom voor kunstgras dat UV-bestendig is en lang mooi blijft.

Kies voor een realistische kleur

Kunstgras kan in verschillende kleuren worden geleverd, van felgroen tot donkergroen en zelfs bruin. Kies voor een kleur die past bij je tuin en die zo realistisch mogelijk oogt.

Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Kunstgras kan in verschillende prijsklassen worden geleverd, afhankelijk van de kwaliteit en eigenschappen van het gras. Let erop dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van het kunstgras. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk.

Vraag om referenties

Vraag aan de leverancier of installateur om referenties van klanten en projecten die eerder kunstgras hebben laten leggen. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit en het resultaat van het kunstgras.

Laat je adviseren

Laat je adviseren bij het kiezen van het juiste kunstgras. Het kan best lastig zijn om het juiste kunstgras te kiezen voor jouw tuin of balkon. Een adviesgesprek met een specialist kan dan ook erg handig zijn. Zo kan hij of zij je alles vertellen over de verschillende soorten kunstgras en welke het beste past bij jouw wensen en situatie.

Vraag stalenboxen aan

Vraag meerdere stalenboxen aan. Het kan ook helpen om verschillende stalenboxen aan te vragen, zodat je de verschillende soorten kunstgras kunt vergelijken en zo een weloverwogen keuze kunt maken. Hierdoor kun je niet alleen de kleur en structuur beoordelen, maar ook de dikte en zachtheid van het kunstgras.

Garantie

Onderzoek hoeveel garantie u krijgt op het kunstgras. Garantie is belangrijk bij de aankoop van kunstgras. Let daarom goed op hoeveel garantie u krijgt op het kunstgras. Op die manier weet je zeker dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van het kunstgras. Meestal bieden gerenommeerde bedrijven zoals Top Kunstgras wel 10 jaar garantie op hun kunstgras.

Ervaring

Hoeveel jaar ervaring het bedrijf heeft met kunstgras. Let er ook op hoeveel ervaring het bedrijf heeft met kunstgras. Een bedrijf dat al jarenlang ervaring heeft in het leggen van kunstgras weet precies wat wel en niet werkt. Dit geeft je de zekerheid dat het kunstgras op de juiste manier gelegd wordt en dat je er nog jarenlang van kunt genieten. Top Kunstgras heeft al jarenlange ervaring in het leggen van kunstgras en kan u dan ook altijd voorzien van deskundig advies.