Home > Blogs > Klaar voor de lente?

Klaar voor de lente?

Het is al maart en dat betekent dat het weer lente is! De dagen worden langer, de temperatuur loopt langzaam op en de mensen beginnen weer buiten te leven. Maar voor het zover is, moet eerst de tuin lenteklaar gemaakt worden. En dat betekent uiteraard ook topdrukte voor tuincentra en hoveniers.

Voor de consument is nu namelijk het moment om de tuin aan te pakken, nieuwe bloemen te planten en de tuinmeubels te vernieuwen. Daarin staat voor de consument ook direct één ding centraal: een mooie tuin die weinig onderhoud vergt. De afgelopen jaren is gemak voor de consument namelijk steeds dieper doorgedrongen. In en om huis worden steeds meer oplossingen bedacht om het leven aangenamer en makkelijker te maken. Van slimme apparatuur zoals verlichting die vanzelf aanspringt tot aan robotstofzuigers. Al deze apparaten zorgen ervoor dat we meer tijd te besteden hebben aan de leuke dingen van het leven.

Ook buitenshuis is de consument op zoek gegaan naar gemak. Waar robotmaaiers enkele jaren geleden heel prijzig waren en retailers alsook hoveniers deze nauwelijks in het assortiment hadden, waren zeg afgelopen zomer zelfs zo gewild dat de grootste fabrikanten van robotmaaiers de vraag nauwelijks konden bijbenen. Maar het blijft niet alleen bij robotmaaiers, ook beregeningsinstallaties zijn toegankelijker dan ooit. De consument koopt deze producten om het onderhoud van de tuin zo eenvoudig mogelijk te maken. De consument is continu op zoek naar oplossingen om zo min mogelijk tijd en energie te hoeven besteden aan deze taken.

Kunstgras is daarin dan ook één van de meest populaire oplossingen geworden om het tuinonderhoud te beperken. Het onderhouden van natuurgras kan namelijk zeer intensief zijn. Het gras moet namelijk niet alleen met regelmaat gemaaid worden, het dient daarnaast geverticuteerd en bemest te worden. Als het warm is, moet het gras goed beregend worden met een sproeier en als daarbovenop nog eens een periode van droogte aanbreekt mag men het gras niet eens beregenen zodat water bespaard wordt. Tel daarbij op dat er snel onkruid of mos kan groeien in het gras en het is een uitdaging om hier weinig tijd aan te besteden. Natuurgras heeft namelijk voldoende tijd en aandacht nodig om goed en gezond te kunnen groeien. Als die tijd er is, kan een prachtig mooi gazon gerealiseerd worden. Echter wil de consument juist meer tijd aan de leuke dingen besteden in plaats van onderhoud en ontbreekt vaak de kennis om het gazon in topconditie te houden.

Met kunstgras blijft de consument bespaard van al deze moeite. Een kunstgrasgazon hoeft namelijk niet beregend te worden, een gegeven wat zeker in droge periodes fijn is voor zowel het milieu alsook voor de portemonnee. Een kunstgrasgazon kent daarbij normaliter geen onkruid. Door de dikte van de mat, het stabilisatiedoek en de onderbouw kan er geen onkruid door het gras groeien. De consument heeft geen (kunst)mest nodig met de daarbij behorende stikstofuitstoot. Pesticiden tegen onkruid of om ongedierte te weren zijn eveneens verleden tijd. Vanzelfsprekend hoeft het kunstgras ook nooit gemaaid te worden dus die weekends kan de consument eindelijk weer besteden aan de leuke dingen in het leven. En het mooiste is: het gras is altijd perfect groen.

Doordat kunstgras steeds populairder wordt, is het ontzettend verstandig om kunstgras in het assortiment aan te bieden voor de consument. De vraag naar kunstgras wordt steeds meer en daarmee automatisch ook het aanbod. Steeds meer tuincentra én hoveniers bieden kunstgras aan zodat zij de consument een extra product/dienst kunnen bieden. Bedrijven die geen kunstgras aanbieden zullen de consument die op zoek is naar kunstgras missen want de consument is niet alleen op zoek naar een nieuwe tuin, maar wil ook nog eens dat alles bij één partij ligt. Dan is de concurrent die wel kunstgras aan kan bieden een stuk interessanter om zaken mee te doen.

Deze lente gaan de consumenten weer massaal op pad om hun tuin weer helemaal klaar te maken voor het heerlijke weer. Daarbij zoeken ze niet alleen een gemak vriendelijke tuin, maar willen ze ook het mooiste kunstgras hebben dat niet van echt te onderscheiden is. De speciale private label collectie van Top Kunstgras stelt jou in staat om een exclusief assortiment aan te bieden. Dit assortiment is ook nog eens opgebouwd uit de mooiste en meest realistische kunstgrassoorten van Nederland. Combineer dit met onze unieke service en je kunt iedere consument op de perfecte wijze bedienen. Of je enkel en alleen kunstgras wilt verkopen, het ook wilt installeren bij de consument of dit door onze verlegservice wilt laten doen, wij staan op elk moment dicht bij je en bieden hulp waar jij deze nodig hebt. Ben jij al klaar voor de kunstgraslente?