Zeer belangrijk onderhoud van kunstgras:

Door regelmatig het kunstgras te borstelen met een nylon bezem, bladhark maar ook met een bladzuiger of bladblazer kunt u de vezels weer rechtop en egaal krijgen.

Schoonhouden

Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat erop wordt gelopen. Bladeren en ander grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladerhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel. Mochten uw kinderen hun drinken op het gras knoeien, spoel het dan gewoon weg met water. Uitwerpsels van honden en katten hard laten worden en met een schepje verwijderen. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Nooit oplosmiddelen gebruiken!

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras gras direct nadat u het hebt gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt u het gras voorzichtig opborstelen.  Ook na een periode intensief gebruik kan het gras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen.

Top Kunstgras geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden (opborstelen) worden.

In de winter

Zodra de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan smelten, de laag onder het kunstgras kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem.  Dit verschijnsel noemen we ‘zetting van de bodem’. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw kunstgras te lopen, omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

Top Kunstgras is niet verantwoordelijk voor de door mollen aangerichte schade onder het kunstgras, indien mollen onder het kunstgras komen nadat kunstgras is aangelegd is Top Kunstgras niet aansprakelijk voor deze schade aan het kunstgras en de onderlaag.

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

Onze lijn grasvezels zijn met grote zorg aan de backing bevestigd.  De backing is weliswaar bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen een grote kracht op één punt. Vermijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen. Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op het kunstgras zetten, dan adviseren wij u met klem de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline en speeltoestellen op het kunstgras zetten.


Bereken direct uw beste prijs
+31 475 635840
WhatsApp met Topkunstgras