Uw Kunstgras laten leggen?

Bent u op zoek naar een specialist voor het aanleggen van uw kunstgras? Kunstgras laten leggen door Top Kunstgras is mogelijk voor zowel uw particuliere tuin als uw bedrijfstuin. Uiteraard plaatsen wij ook op balkons, terrassen en binnenplaatsen. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze inmeters als u gebruik wilt maken van onze legservice. Wij zijn actief in heel Nederland en voeren alle werkzaamheden uit, beginnend bij verwijderen en afvoeren van het gras, aanleg van de ondergrond, het plakken en leggen van kunstgras. Afhankelijk van de grootte van het project kunnen wij binnen 1 tot 2 dagen het legwerk opleveren.

Kunstgras rol Topkunstgras

 

Zelf leggen óf uw kunstgras laten leggen?

Het leggen van kunstgras voor in tuinen en openbaar groen is niet bijzonder ingewikkeld. Dit werk vereist echter wel enige vaardigheid en vooral routine. Het afmallen en verdichten van de ondergrond van uw tuin is een belangrijke vaardigheid om de kunstgrasmatten bijzonder egaal te kunnen aanbrengen. Hiervoor hebt u wel het juiste gereedschap en apparatuur nodig.

Als u de installatie door de Top Kunstgras legservice laat uitvoeren, bespaart u een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Wij zijn ervan overtuigd dat u profiteert van een professioneel stukje installatiewerk. Het kunstgrasoppervlak ligt dan ook stabiel en zeer strak. Het maakt voor ons niet uit of uw kunstgrastapijt buitenshuis in uw tuin komt te liggen of dat u kiest voor verlegging op een slijtvaste vloer in een binnenruimte. Met onze legservice en met kunstgras van Top Kunstgras weet u dat het goed komt en dat het eindresultaat mooi wordt.

Hoe gaan wij te werk?

 1. Wij verwijderen de oude graszoden in uw tuin en verzorgen de afvoer van het gras. Wij gebruiken onze speciale voor kunstgras ontwikkelde grondstof als ondergrond en verdelen deze gelijkmatig.
 2. Hierna wordt deze uiterst secuur geëgaliseerd en verdicht tot een prefecte onderbouw. De eigenschappen van de gebruikte materialen worden bepaald door de specifieke bodemomstandigheden.
 3. In de laatste fase wordt het onderdoek uitgelegd en het kunstgras (in het geval van naden) verlijmd. Bij het leggen op harde vloeren, bijvoorbeeld op balkons en terrassen, zorgen we voor een perfecte bevestiging. Mogelijke struikelplaatsen als gevolg van plooien zijn uitgesloten. We snijden het kunstgrastapijt op maat en letten op een goede afvoer van het regenwater. Zo voorkomt u onnodige wateroverlast in uw tuin en kunt u ongestoord genieten van het kunstgras.

Bent u geïnteresseerd?

U kiest voor een professionele aanleg? We helpen u graag en zullen al uw vragen over het leggen van kunstgras beantwoorden en kunnen u zodoende voorzien van een vrijblijvende offerte met de prijzen van onze legservice en kunstgras. Natuurlijk informeren wij u ook over trends en mogelijke toepassingen. Neem telefonisch contact met ons op of klik hier voor het online contactformulier!

Kosten van kunstgras legservice

1. Verwijderen van het gras

Graszoden verwijderen

Prijs: 8,45 per m²

 • Oude graszoden los maken, verwijderen en afvoeren van het gras
 • 5 centimeter sterke laag met zwarte grond afgraven en afvoeren

* Onder 25m² worden pakket prijzen berekend.

2. Aanleg onderbouw

Aanleg onderbouw

Prijs: 7,50 per m²

 • Geleverd menggranulaat aanbrengen en verdelen
 • Menggranulaat met hark verdelen en 5 cm dikke laag aanleggen

3. Kunstgras leggen

Kunstgras laten leggen

Prijs: 9,00 per m²

 • Ondergrond grof egaliseren
 • Aantrillen zand
 • Met waterpas bodem perfect glad en strak maken
 • Plaatsen van het stabilisatiedoek, op maat snijden en bevestigen
 • Kunstgras leggen en op maat snijden
 • Kunstgras naadloos verlijmen
 • Kunstgras-bevestigingsankers aanbrengen
 • Invegen van kwartszand
 • Werkplek opruimen en reinigen
 • Kunstgrasvlakte aan klant opleveren
 • Genieten van het kunstgras
Wanneer het u uitkomt
Al uw vragen beantwoord

Plan direct een afspraak in

Vindt u het inmeten van het kunstgras toch nog lastig of is het niet helemaal duidelijk? Dat is geen probleem! Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Wanneer het u uitkomt
Al uw vragen beantwoord
Afspraak maken