VALDEMPING KUNSTGRAS

Het risico op letsel door te spelen op speel- maar ook sportplaatsen is aanzienlijk.

Met zand gevuld kunstgras absorbeert kleine stoten bij het vallen en lopen. Als valbescherming is de elasticiteit zelfs van de zware kunstgrassoorten onvoldoende. Het beste is dat het wordt verhoogd met een extra veerkrachtige beschermingsmat. Vanaf een vrije valhoogte van meer dan 60 cm moet al gedacht worden aan een schokabsorberende onderlaag. Valdemping is daarom niet alleen noodzakelijk bij speeltuinen met schommels, glijbanen, klimrekken en -wanden.

 

Valdempingsmatten onder het kunstgras verlagen de mogelijke impact bij een val:

  • Hoofd- en gewrichtsblessures worden bij het vallen op zachtere gronden vermeden.
  • Het risico op ernstige ongevallen neemt af.
  • De enorme elasticiteit spaart de gewrichten van spelende kinderen en sporters tegen overbelasting.

DE GESCHIKTE VALDEMPING VOOR KUNSTGRAS

We installeren de schokabsorberende Top Kunstgras foammatten onder sport- en speelkunstgras.

Door de hoge elasticiteit is deze onderlaag perfect geschikt voor speel- en sport toestellen. De matten kunnen op een onderbouw van beton, zand of grind worden gelegd.

De geboden bescherming hangt af van de dikte van de valdempingsmat. Zij moet aan de kritische valhoogte van de speeltoestellen voldoen of deze overtreffen. Ons Top Kunstgras valdemping assortiment is beschikbaar in diktes van 25 tot 57 mm. Bij een dikte van 25 mm wordt een kritische valhoogte van 0,80 meter geabsorbeerd. De dikte van 57 mm is voldoende voor een hoogte van twee meter.

 

EIGENSCHAPPEN TOP KUNSTGRAS VALDEMPING

Top Kunstgras valdemping is eenvoudig te installeren. De zwaluwstaartranden zorgen voor een gemakkelijke plaatsing. Om het kromtrekken bij hoge temperaturen te voorkomen, bieden kleine sleuven voldoende ruimte voor het uitzetten.

Top Kunstgras valdempingsmatten zijn zeer slijtvast en duurzaam.

Na regenachtige dagen blijven de spelvlakten bruikbaar. Het regenwater sijpelt vanwege de uitstekende verticale en horizontale afwateringscapaciteit snel weg. De niet-vervuilende, weer- en temperatuurbestendige matten zijn gemaakt van polyethyleen (XPE of PEX).

ONZE AANBEVELINGEN

Kunstgras in combinatie met onze valdempingsmat biedt meer veiligheid op speelterreinen en sportplaatsen en is een verstandige investering voor de ongevalspreventie.

Houd er rekening mee dat deze veiligheidsmatten de zorgplicht voor uw kinderen niet vervangen. Ze mogen in geen geval leiden tot een zorgeloze omgang met speel- en sporttoestellen. Controleer vóór het gebruik de apparatuur en het spelveld op mogelijke technische defecten of schade.

 

VALDEMPINGSMATTEN VOOR DAKTERRASSEN

Valdempingsmatten in combinatie met kunstgras worden ook op dakterrassen en daktuinen ingezet. De elastische laag tussen de harde betonnen- of tegelvloeren en de kunstgrasmat beschermt de dakbedekking tegen eenzijdige belastingen en extreme temperatuurschommelingen. Voordeel is ook het aangename zachte gevoel tijdens het lopen en spelen.

 

Hebt u vragen over onze valdempingsmatten of kunstgras? Neem dan contact met ons op. Direct per chat, per telefoon of stuur ons een e-mail.

 


Bereken direct uw beste prijs
+31 475 635840
WhatsApp met Topkunstgras