ONDERHOUDSVRIJE TUIN MET KUNSTGRAS

Een onderhoudsvrije tuin biedt meer tijd voor rust en ontspanning.

Tegenwoordig willen tuineigenaars de onderhoudswerkzaamheden tot een minimum beperken maar toch nog het volledige tuingevoel behouden. Deze moderne ontwerptrend voor tuinen is een uitdaging.

 

MOGELIJKHEDEN VOOR HET SPAREN VAN ONDERHOUD

Als u minder tijd aan tuinieren wilt besteden, moet u bij het creëren of herontwerpen van de tuin niet alleen denken aan bodembedekkende planten, onkruiddoek, vaste planten en langzaam groeiende bomen.

 

Kunstgras is een geweldig alternatief voor natuurlijk gras of kale grond en het is eenvoudig te onderhouden. Omdat veel tijdrovende werkzaamheden zoals maaien, bemesten, gieten en wieden niet meer nodig zijn, spaart kunstgras veel tijd. Des te groter de kunstgrasvlakten zijn, om zo minder tuinonderhoud is nodig.

VOORDELEN ONDERHOUDSVRIJE KUNSTGRAS

  • De moderne kunstgrassoorten integreren zich perfect met de look en feel van tuinplanten, bomen en struiken.
  • Met kunstgras kunt u grote vlakten bedekken die, in vergelijking met een begroeiing door bodembedekkers, belopen en om te spelen gebruikt kunnen worden.
  • Bedden, paden, zwembaden en terrassen, omringd door kunstgazons, zien niet alleen perfect uit. U bespaart u ook het jaarlijkse afsteken van de randen.
  • Kunstgras is een altijdgroene “bodembedekker”, ongeacht van de ligging in de zon of in de schaduw en de wisselende seizoenen.
  • Voor kunstgras is in het zomerseizoen geen beregening nodig! Afhankelijk van het weer, bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook de kosten van irrigatiewater en de aanschaf van sproeisystemen met timers.

Is een tuin met kunstgras onderhoudsvrij?

Eerlijk gezegd heeft zelfs kunstgras heeft af en toe een zorgzame hand nodig. Vooral in de herfst vallen er bladeren op de kunstgrasmat. Bladeren en vervuilingen moeten continu worden verwijderd. De kunstmatige grassprieten gaan liggen onder druk van kinderbaden, meubels en plantenbakken. Borstel deze kneuzingen even op en het kunstgrasoppervlak ziet er weer als een natuurlijk gazon uit.

Deze werkzaamheden vereisen relatief weinig fysieke inspanning en zijn in vergelijking met echte grasmatten niet zo vaak nodig. Een overzicht over alle noodzakelijke onderhoudsmaatregelen en belangrijke gebruiksinformatie vindt u hier.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie op 0475-635840 of via e-mail.

 


Bereken direct uw beste prijs
+31 475 635840
WhatsApp met Topkunstgras